Skip to main content

Nyheter

Valanalys Stockholm: Eventuellt nytt politiskt styre i Region Stockholm

region stockhom bild 2
Sedan 2006 har det varit ett mörkblått styre i Region Stockholm. Det har inneburit en hel del politiska beslut som inte gynnat hyresgästerna.

T ex har vården försämrats markant för många i hyresrätt som inte sitter på dyra privata försäkringar. Många undersköterskor och sjuksköterskor, vilka ofta finns bland våra hyresgäster, har genomgått kraftiga försämringar på jobbet. Kollektivtrafiken har genomlidit dåliga upphandlingar och ständiga försämringar under de sexton år som gått. Det är också så att regionpolitikerna inte velat ta ett gemensamt ansvar för bostadspolitiken trots att det är uppenbart för både lekmän och experter att Region Stockholm är en gemensam bostadsmarknad. Nu kan det bli chans för ett nytt styre i Stockholm, men ingenting är klart.

Socialdemokraterna Centern och Miljöpartiet i förhandlingar

Nyhetsförmedlaren Omni skriver nu om hur djupa samtal förs mellan Centern och de mer uttalat rödgröna partierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Vänsterpartiet har också tidigare meddelat att man kan tänka sig att släppa fram en sådan majoritet. Centerns Gustav Hemming menar att han ser störst möjlighet med en koalition med S-MP men menar att förhandlingar måste ske först.

-Vad ska hyresgästföreningen fokusera på om en ny majoritet tillträder?...

Hyresgästföreningen har flera anledningar att fundera kring vad vi ska göra om vi får ett majoritetsskifte i Stockholm. För det första är det dags att återigen se över frågan om behovet av en regional allmännytta och ett regionalt byggbolag då våra kommuner i nordöstra Stockholm är direkt hyresgästfientliga.

Sedan handlar det naturligtvis även om livet mellan husen. Vi bör kräva ett närmre samarbete med polisen för ökad trygghet, bättre kollektivtrafik för våra hyresgäster och medlemmar samt en fungerande vård. Kort sagt kan man säga att hyresgästföreningen ser en helhet kring livet i hyresrätten. Vi pratar ofta om Hemmet i huset, Hemmet i närområdet, Hemmet i kommunen och Hemmet i Regionen osv… Överallt söker vi arbeta för en rättvis värld för våra medlemmar och för hyresgästerna. Både dagens och morgondagens
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .