Nyheter

Ombildningen på Malmvägen - ombildningskonsulten och förtroendevald i bostadsrättsföreningen anklagas för oegentligheter

Malmvägen Wiki
Oavsett hur den juridiska processen slutar, så har detta redan drabbat medlemmarna i bostadsrättsföreningen hårt.

Hösten 2019 köpte bostadsrättsföreningen 149 hyresrätter av Sollentunahem på Malmvägen 14-16. Allt frid och fröjd med detta trodde nog många, men problemen inom bostadsrättsföreningen visade sig ganska snart och nu, inför rättegången den 17 maj, står det klart hur stora dessa problem verkligen är.

Det handlar om oegentligheter för miljontals kronor.

En tidigare styrelseledamot i bostadsrättsföreningen krävs på 10,6 miljoner kronor av bostadsrättsföreningen.

Ombildningskonsulten Restate ordnade ett lån åt föreningen i Österrike om 15 miljoner kronor till 8 procents ränta – en ockerränta enligt vissa. Räntekostnaderna för föreningen blev hela 1,2 miljoner kronor. Restate pressade dessutom igenom ett avtal med föreningen om arvodet som höjdes från redan skyhöga 3,6 miljoner kronor till 4,9 miljoner kronor. Dessa uppgifter har Bolagsverkets granskare tagit fram.

Bolagsverkets granskning har också visat att många lägenheter sålts till kraftigt underpris och att personer som inte var hyresgäster i fastigheten fått köpa. Utöver det så har Restate genom ett bulvanföretag fått köpa en lägenhet till underpris.

Läs mer om ombildningsskandalen på Malmvägen i Hem & Hyra: https://www.hemhyra.se/nyheter/konsulten-hjalpte-foreningen-att-ombilda-med-svindyrt-utlandslan-vi-fick-12-miljoner-i-ockerranta/ -  https://www.hemhyra.se/nyheter/misstankta-miljonsvindeln-i-sollentuna-nastan-106-miljoner-kravs-tillbaka-av-tidigare-ledamot/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .

Ordförande
Thomas axelsson
070 - 653 56 86
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Folkrörelsestrateg & Processledare
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Johan Flyckt
Tel: 010 - 459 19 49
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Postadress
Hyresgästföreningen Reg. STHLM
Hyresgästföreningen Sollentuna
Box 10117
121 28 Stockholm-Globen

Sociala Medier