Skip to main content

Nyheter

Stöd till flyktingar från Ukraina

Ukrainska flaggan
ABF Norra Stockholms län är med i ett socialfondsprojekt för att hjälpa flyktingar från det krigshärjade Ukraina ut på arbetsmarknaden.

Så här långt bedrivs verksamhet för denna målgrupp i Täby, Sundbyberg och Solna. Ungefär 40 deltagare läser framför allt svenska i olika grupper.

ABF-avdelningen Norra Stockholms län omfattar 12 norrortskommuner. Förutom de ovan nämnda, också Sollentuna.

Ambitionen är nu att tillsammans med Hyresgästföreningen Sollentuna få igång verksamhet för denna grupp i Sollentuna. Enligt uppgift från kommunen så finns det minst 200 ukrainska flyktingar i Sollentuna kommun.

Socialfondsprojektet ”Car for U” syftar till att hjälpa personer från Ukraina som omfattas av massflyktsdirektivet att få en sysselsättning och att stärka sin ställning på den svenska arbetsmarknaden. Samtidigt ska projektet bidra till att öka förståelsen för hur det är att arbeta och leva i Sverige. Utöver det är förhoppningen att deltagarna ska få fler kontakter och lära känna fler personer här

”Care for U” är ett nationellt projekt som ägs av ABF-förbundet och finansieras via den svenska socialfonden. Europeiska socialfonden om man ska vara noga. Projektpartners är bland annat fackförbund, kommuner och ideella organisationer.

Vill du vara med i denna verksamhet?

Ta då kontakt med oss.

Kontaktuppgifter finner du på startsidan på www.hgfsollentuna.se.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .