Skip to main content

Nyheter

Hyresgästföreningen Sigtuna fortsätter den bostadspolitiska kampen

Sigtuna kommunhus wiki
Senaste hotet är utförsäljning av hyresrätter i Sigtuna stad.

Vi har tidigare skrivit om hur den politiska majoriteten i Sigtuna ombildar Sigtunahems hyresrätter till bostadsrätter, säljer ut hyresfastigheter och minskar bostadsbyggandet. Man har kopierat Sollentunas politiska majoritets modell helt enkelt.

Hyresgästföreningen Sigtuna är ingen vän av denna utveckling, och kämpar vidare för hyresrätten och för ett ökat bostadsbyggande.

Hyresgästföreningen pekar på att kön till en hyresrätt i Sigtuna ökar, samtidigt som kommunledningen minskar bostadsbyggandet och dessutom hindrar de bolag som vill bygga hyresrätter. Och då med uppmaningen att bygga bostadsrätter eller villor i stället. Även det egna bolaget Sigtunahem ger man direktiv om att bygga bostadsrätter och villor istället för hyresrätter.

Några steg till så kommer Sigtuna kommun att hinna ifatt Sollentuna, där tusentals hyresrätter ombildats och sålts. Till detta kommer också att man tömt Sollentunahem på miljardbelopp.

Här kan du läsa en insändare av Hyresgästföreningen Sigtuna om bostadspolitiken i Sigtuna kommun: http://www.marsta.nu/startsidan/hyresratten-ar-hotad/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .