Skip to main content

Nyheter

Höga hyror på riktigt

Flygande pengar
En hyresfastighet i Stockholm slår alla hittills kända rekord.

Bostadsbolaget Erik Wedin bygger en hyresfastighet med 23 lägenheter på Renstiernas gata i Stockholm. Beräknad inflytt är i december.

Hyrorna, som bolaget satt själva, ligger på rekordnivåer. En fyrarummare om 94 kvadratmeter får en månadshyra på 32 000 kronor. En fyrarummare om90 kvadratmeter får en hyra på 25 500 kronor. Ettor på mellan 27 och 34 kvadratmeter får hyror på mellan 12 500 och 13 000 kronor i månaden. För samtliga lägenheter tillkommer kostnader för el samt debitering av varmvatten för var lägenhet.

Bolaget har som nämnt tillämpat så kallade egensatta hyror, vilket betyder att de inte är förhandlade med Hyresgästföreningen. Man kontaktade dock Hyresgästföreningen och ville förhandla, men Hyresgästföreningen vill inte avtala om sådana här höga hyror så det blev inga förhandlingar. Det finns heller ingen förhandlingsordning mellan Erik Wedin och Hyresgästföreningen.

- Till och med för Stockholm är de (hyrorna, red:s anm.) extrema, säger Hyresgästföreningen region Stockholms ansvarige för nyproduktion Adam Hillawi i ett uttalande till lokaltidningen Mitti.

Bostadsbolaget Erik Wedin anser inte att hyrorna är höga, utan att de speglar kostnaden för att bygga huset.

  • Skapad
  • Senast uppdaterad .