Skip to main content

Nyheter

Ett miljonprogramsområde i förvandling

drottninghog web 1024x575
Foto: Helsingborgs stad

I Drottninghög i Helsingborg driver Helsingsborgshem och Helsingborgs stad sedan många år ett stadsutvecklingsprojekt.

Bostadsområdet Drottninghög är ett miljonprogramsområde med den ”klassiska” problematiken – utanförskap, hög arbetslöshet och otrygghet.

Under 2011 tog bostadsbolaget och staden tag i detta, och påbörjade ett långsiktigt utvecklingsarbete. Målet är att integrera bostadsområdet i staden och att utveckla service, grönområden, mötesplatser och infrastruktur.

Helsingsborgshem menar att samverkan och en bred dialog med hyresgästerna har varit viktigt för utvecklingen av området. Bolaget har genomfört flera dialogprojekt sedan 2011.

Omkring 70 procent av de som blivit intervjuade under dialogerna tycker idag att deras bild av området har förändrats till det bättre och en tredjedel tror att andras bild också har förändrats i positiv riktning.

Drottninghög kommer att visas upp på den internationella stadsmässan H22 City Expo i sommar. Läs mer om det här: https://www.sverigesallmannytta.se/utbildning/starttraff-fokusomrade-klimatsmart-boende/tillfalle/klimatsmart-boende-helsingborg-1-juni-2-juni-2022/.
  • Skapad
  • Senast uppdaterad .